Puurot

LATAA PDF  vellit ja puurot

Ohrasuurimo-uunipuuro
2 kup. ohrasuurimoita
1 ½ litraa vedensekaista maitoa tai vettä
½ rkl suolaa

Huuhdotut suurimot sekoitetaan liemen ja suolan kanssa kiviruukkuun ja pannaan uuniin paistumaan. Kun suurimot ovat turvonneet, hämmennetään puuroa, etteivät suurimot painu pohjaan.


Perunapuuro
1 litra perunoita
2 litraa vettä
1 ½ kup. ohrajauhoja
suolaa

Kuoritut perunat keitetään sekä hienonnetaan  hyvin, keitinvesi lisätään ja seos suurustetaan ohrajauhoilla. Keitetään 20 minuuttia ja maustetaan suolalla.


Pikapuuro
1 litra vettä
½ litraa kuorittua maitoa
3 kup. vehnäjauhoja
3 kup porkkanaraastetta
suolaa

Maito ja vesi kiehautetaan, vehnäjauhot vispilöidään joukkoon, saa kiehua vähän aikaa, minkä jälkeen lisätään raaka porkkaraaste. Puuroa keitetään vielä 10 minuuttia.

Tarjotaan mehukastikkeen kanssa.


Imelletty marjapuuro
2 ½ litraa vettä
1 - 1 ½ litraa ruisjauhoja
1 litraa puolukoita
vähän suolaa

Ruisjauhoista ja vedestä valmsitetaan imellys samaan tapaan kuin mämmi. Valmista imellystä keitetään 15-20 mimuuttia, jolloin se imeltyy vielä lisää. Hiukan jäähtyneenä siihen lisätään survotut puolukat ja puuro maustetaan suolalla.


Ohrajauhomarjapuuro
2 ½ litraa vettä
1 litra ohrajauhoja
1 litra puolukoita
makeutusainetta
vähän suolaa

Ohrajauhuooista ja vedestä keitetään puuro, jota vatkataan hyvin kiehumisen aikana. Survotut tai myllyssä jauhetut puolukat lisätään joukkoon. Puuro maustetaan ja tarjotaan jäähtyneenä.
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');