Vuoriseikkailu Päijänteellä

http://www.sysma.fi/index.php?PAGE=533&NODE_ID=535...1

Sysmän katolla Kammiovuoren huipulla näet sinistä järvenselkää Päijänteelle, luonnonkaunista, puhdasta maalaismaisemaa ja lähes koskemattomia metsiä silmänkantamattomiin.

Kammiovuori kohoaa aina 221 metrin korkeuteen. Jääkausi jätti jälkeensä suuria siirtolohkareita, joista mahtavin on Sysmän Linta, noin seitsemän metrin korkuinen kivenjärkäle.

Kammiovuori on seikkailu, upea ulkoilupaikka ja tilaisuus istahtaa matkan varrella ihailemaan luonnon taidetta kallion kaverina.

Vuorella polveilee 3,8 kilometrin pituinen polku. Näköalapaikalle pääsee vain jalan polkuja pitkin. Polun kiertämiseen kannattaa varata vähintään 2-3 tuntia sekä tukevat vaellukseen sopivat kovapohjaiset jalkineet. Polun varrella on myös levähdyspenkki.

Vuoren näköalatasanteelta palataan Mörkökorven polkua, joka kulkee vaativassa maastossa suurten kuusikoiden sekä vaahtera-lehmuslehtojen kautta.

Mikäli osa matkaseurueesta ei ole innostunut samoilemaan luonnossa, voi Sysmässä käväistä esimerkiksi Hyvien ihmisten torilla katsomassa, kuinka Hollywoodin tyyliin maasta löytyy 2600 sysmäläisen kädenjäljet betonilaatoissa. Nuorin kädenjäljen antaja oli kastamaton vauva ja monilla perheillä on omat laatat.