Jälkiruoat

LATAA PDF 

Yksinkertainen voileipävanukas
½ litraa maitoa (kuorittua)
½ rkl sokeria
puolukkahilloa
ohuita leipäviipaleita

Muna ja maito vispilöidään. Leipäviipaleet kastetaa maitoon ja pannaan voideltuun vuokaan kerroksittain puolukkahillon kanssa. Maidon jäännös kaadetaan vuokaan viipaleiden päälle, sokeri ripotellaan pinnalle ja vanukas paistetaan uuniissa. Tarjotaan maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.


Perunasuurimovanukas
1 litra maitoa
½ litraa vettä
1 ½ kupillista perunasuurimoita
1 tl suolaa
1 tl sokeria

Perunasuurimot sekoitetaan kiehuvaan maito- ja vesiseokseen ja annetaan kiehua noin 10 minuuttia. Mausteet sekoitetaan joukkoon ja seoksen annetaan jäähtyä. Vuoka kostutetaan vedellä ja jauhotetaan korppujauhoilla. Seos kaadetaan vuokaan ja vanukas pasitetaan tavallisesa uuninlämmössä. Tarjotaan mehukastikkeen kanssa.


Kurpitsavanukas
½ kg kurpitsaa
3/4 litraa maitoa
1 kupillinen jauhoja
1 kupillinen korppujauhoja
1 tl rasvaa
½ tl kanelia
2 tl sokeria
1 tl suolaa

Hienoksi raastettu kurpitsa sekoitetaan kiehuvaan maitoon, jauhot lisätään ja seos saa kiehua 10 minuuttia. Sen jälkeen lisätään sekaan mausteet ja annetaan jäähtyä. Seos pannaan voideltuun vuokaan paistumaan  ½ tunniksi. Tarjotaan mehukastikkeen kanssa.


Porkkanavanukas
1 litraa maitoa
½ litraa vettä
3 kupillista jauhoja
3 kupillista porkkanaraastetta
2 tl kanelia
1 rkl sokeria
suolaa

Vesi ja maito kiehautetaan, jauhot vispilöidään joukkoon, saa kiehuajonkin aikaa ja jäähdytetään. Raaka porkkanaraaste lisätään seokseen, samoin suola, sokeri ja hienonnettu kaneli. Seos pannaan vedellä huudottuun vuokaan ja paistetaan. Tarjotaan mehukastikkeen kanssa.


Kurpitsapannukakku
½ litraa vettä
½ litraa maitoa
2 1/2 kupillista jauhoja
4 kupillista hienonnettua kurpitsaa
(1 rkl rasvaa)
(1 rkl sokeria)
suolaa

Maito ja vesi kiehautetaan, vehnäjauhot vispilöidään  joukkoon, annetaan kiehua noin 10 minuuttia ja jäähdytetään. Raastettu kurpitsa ja mausteet lisätään . Seos kaadetaan voidellulle pannulle ja paistetaan. Tarjotaan kuumana joko sinänsä tai marjahillon kanssa.


Marjamämmi
1 litra vettä
½ litraa puolukoita
3/4 litra ruisjauhoja
hiukan sokeria

Survotut marjat, kylmä vesi ja jauhot pannaan tuohisiin tai tulen kestävään vuokaan ja paistetaan miedossa lämmössä 3-4 tuntia.


Paahtohyytelö
3 dl vettä
2 dl maitoa
½ dl sokeria
5 liivakkoa
vaniljaa, jos on 

Sokeri paahdetaan ja lisätään kiehautettuun vesi- ja maitoseokseen. Huuhdotut ´, pehmeäksi liotetut liivakot sekoitetaan suoraan liemeen, joka maustetaan vaniljalla. Seos kaadetaan hyytymään.


Porkkanahyytelö
3 dl porkkanaraastetta
3-4 rkl sokeria
2 dl vettä
1 dl maitoa
3 kpl liivakkoa
vaniljaa, jos on

Sokeri paahdetaan, porkkana sekoitetaan joukkoon, saa hiukan ruskistua, kuuma vesi lisätään ja saa kiehua jonkin minuutin. Maito ja vanilja lisätään seokseen. Liotettu liivakko sekoitetaan joukkoon ja kaadetaan hyytymään.


Paahtokaurakeitto
1 litra vettä
1 dl kaurasuurimoita
1 rkl sokeria
1 dl kuorittua maitoa
kanelinpalanen, jos on
suolaa

Kaurasuurimot pannaan kylmään veteen ja keitetään (kanelipala joukkoon, jos on), kunnes suurimot täydellisesti pehmenevät, jolloin joukkoon lisätään ruskeaksi paahdettu sokeri ja maito. Keitto saa kiehahtaa ja maustetaan suolalla.


(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');