Leivokset

Koristele suklaalla

SULATA SUKLAA. Oikea lämpötila antaa kiiltävän pinnan. Nopeasti ja yksinkertiasesti suklaa sulatetaan vesihauteessa, Sulattaminen onnistuu hyvin myös mikroaaltouunissa sekä miedossa lämmössä tavallisessa uunissa.

KUUMA KAKKU: Paista kakku aivan kypäksi.  Ota se uunista. Raasta tai vuole suklaa perunankuorimaveitsellä suoraan kakun päälle. Levitä suklaa.

VESIHAUTEESSA: Paloittele suklaa kulhoon. Voit lisätä kookosrasvaa tai öljyä. Laita kulho kattilan päälle, jossa on lämmintä vettä, 60-70 C. Vesi ei saa olla liian kuumaa.

MIKROAALTOUUNISSA: Pane kulho (ei metallista) uuniin ja sulata suklaata täydellä teholla 1-2 minuuttia määrän mukaan. Kulhoa ei saa peittää. Sekoita välillä.

KASTA: Kasta kakku sulaan suklaaseen. Käännä kakkua, jotta ylimääräinen suklaa valuu pois.

PURSOTA PUSSILLA: Paloittele suklaa pieneen vahnvaan muovipussiin. Sulje pussi, pane se lämpimään veteen ja anna suklaan sulaa. Leikkaa pussin kärkeen pieni reikä. Pursota.

KORISTEELLISET LEVYT: Levitä sulatettu suklaa leivinpaperille. Anna kovettua. Leikkaa se vinoiksi tai nelikulmaisiksi paloiksi.

HÖYLÄTTY SUKLAA: Kaada suklaa melko paksuksi levyksi voi- tai leivinpaperille. Anna suklaan jäähtyä, mutta ei kovettua. Höylää juustohöylällä ohuita, leveitä lastuja. Kääri ne rullalle.