Elämäni ja kotisivut

Kouros eli Kore-Persefeone miehen syntymäkartalla

Sunnuntai 7.3.2021 klo 5:40

Kore-Persefone-miehenä on mainittu nuorena edesmennyt runoilija ja mystikko Leif Färding. Hänen syntymäkartallaan Venus sijaitsi Vertex-kohdassa herkässä ja romanttisessa Ravun merkissä. Färding nousumerkki oli syvällinen Skorpioni. Eino Leinon Venus oli keskitaivaalla syntymäkartan  >> kohokohdassa >>. Herkällä Juhani Siljolla Venus oli taas nousussa askendentilla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajattomat arkkityypit

>> Musta Venus >> ja Kore-Persefone-teemat

Sunnuntai 7.3.2021 klo 4:46

Musta Venus elo kohtalokas Kore

Eheytynyt Kore eli Persefone kartoilla

Kore-Persefone ja veden merkit 

Kore-Persefonen teemat eläinradan muissa merkeissä

Astrologisen Afrodite-Venuksen yhteydessä mainituissa esimerkeistä monet sopivat myös Kore-Persefonen ilmentäjiksi. Marilyn Monroen syntykartan keskitaivaalla kulminoiva Venus edustaa yhtä voimakkaasti sekä Afroditea että Persefonea ja myös Greta Garbo toteutti elämässään molempia tyyppejä Venuksen kautta. Myös Shirley MacLainen Venus on toteutunut molempien tavoin: Persefonena näyttelijätär on kiinnostunut mystiikasta ja henkisistä asioista ja kirjoittanut aiheista jopa uraauurtavan best-sellerin Hopealanka. Lapsenkasvoisella näyttelijätär  Brooke Schieldsillä Venus on syntymäkartan keskitaivaalla kuten Marilyn Monroella.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Ceres-asteroidi ja Demeter-arkkityyppi

Tiistai 2.3.2021 klo 6:05

Käytännön esimerkki Ceres-teemasta on Farah Diba Pahlavi, vallasta syöstyn Persian šaahin Mohammed Reza Pahlavin vaimo. Hänen kartallaan Ceres-asteroidi sijaitsi täsmälleen keskitaivaalla, elämäntehtävän  ja uran pisteessä. Farah Diban tehtävänä oli olla synnyttäjä ja maan äiti. Toisaalta šaahin parisuhteen indikaattori Juno oli Vaa’an merkissä, mikä sattui onneksi olemaan hänen vaimonsa aurinkomerkki. Lisäksi Venus ja Mars, aurinko ja kuu sijaitsivat poikkeuksellisen onnekkaissa keskinäisissä asemissa, joten yhteensopivuutta ei liene puuttunut tuosta järjestetystä liitosta, jonka alkuperäisenä tarkoituksena oli tuottaa valtakunnalle kruunuperillinen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Ceres miehen syntymäkartalla

Tiistai 2.3.2021 klo 6:02

Ruotsin edesmenneellä isähahmolla Olof Palmella oli Ceres nousumerkissä Jousimiehen askendentilla. Aivan samanlainen Ceres nousumerkissä Jousimiehessä on Etelä-Afrikan presidentillä Nelson Mandelalla. Mandelaa onkin kuvattu kansakunnan isäksi yhtenäisyyden luojana.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Juno miehen kartalla

Lauantai 27.2.2021 klo 6:49

Hera  ja Juno on yhdistetty mm. korkeaan statukseen ja muodin maailmaan. Kun sain käsiini kolmannessa sukupolvessa muotimaailman eliittiin kuuluneen, traagisesti edesmenneen muotisuunnittelija Maurizio Guccin kartan, oli enemmän kuin mielenkiintoista löytää Juno-asteroidi  täsmälleen syntymäkartan, oli enemmän kuin mielenkiintoista löytää Juno-asteroidi täsmälleen syntymäkartan keskitaivaalta, uran ja elämäntehtävän pisteestä. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Juno-asteroidi ja Hera-arkkityyppi

Lauantai 27.2.2021 klo 6:09

Asteroiditietämyksen urannuurtaja Demetra George yhdistää teoksessaan The Asteroid Goddesses  kuningatar Heran ja Vaa’an ja Skorpionin merkkeihin. Vaaka on astrologian  mukaan parikeskeisin merkki. Erityisesti nouseva Vaaka-ihminen kokee usein olevansa puolinainen ilman puolisoa. Moni Vaaka haluaa olla parisuhteessa hinnalla millä hyvänsä ja ajattelee usein enemmän toista kuin itseään. Tämä tulkinta käy yksiin Heran ihanteiden kanssa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Venus miehen syntymäkartalla

Torstai 25.2.2021 klo 5:35

Toinen Venus-mies voisi olla uuden nuorisosukupolven nuorena kuollut edustaja James Dean. Hän oli nousevalta merkiltään Vaaka ja Venus sijaitsi täsmälleen kulminaatiokohdassa IC:llä. Eli Adoniksen karismaa ja Venuksen viehätysvoimaa löytyi enemmän kuin riittävästi. Adoniksen arkkityyppiin kuuluu kuolla nuorena.

Charlie_Chaplin_portrait_1.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Venus-planeetta ja Afrodite-arkkityyppi

Sunnuntai 21.2.2021 klo 7:51

Runsasmuotoisella ja sensuellilla näyttelijättärellä Pamela Andersson Leellä Venus on syntymäkartalla keskiyön (IC:n) pisteellä kuten Greta Garbolla. Afrodite-esimerkkinä mainitun näyttelijätär Shirley MacLainen syntymähetkellä on Venus on sijainnut tärkeässä kulminaatiopisteessä lännen horisontilla deskendentillä. Näyttelijättären Venus on hyvin herkässä ja mystisesti suuntautuvassa Kalojen merkissä,  mikä tuo esiin myös Kore-Persefone-ulottuvuuden kiinnostuksena mystiikkaan ja rajatieteisiin.

elizabeth_taylor.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Uuden ajan astrologia

Sunnuntai 21.2.2021 klo 5:20

Tietokoneanalyyseihin kannattaa suhtautua kriittisesti. Tietokone käsittelee monet kymmenet eri tekijät tekemättä synteesiä ihmisestä kokonaisuutena. Ainoita varteenotettavia astrologisia tietokoneanalyysejä  tekee brittiläisen psykoterapeutti-astrologi Liz Greene yhteistyössä maailman pätevimpien tietokoneohjelmoijien kanssa. On kuitenkin muistettava, että paraskaan tietokonetulkinta ei vastaa ammattitaitoisen astrologin tekemää synteesiä ja kartan kokonaistulkintaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Perusterminologia

Lauantai 20.2.2021 klo 7:13

Edellä mainituissa kartan herkissä kulminaatiopisteissä taivaankappaleilla on merkittävä yhteys ko. henkilön sekä persoonaan ja luonteeseen että elämän teemoihin, käsikirjoitukseen. Kulminaatiovaikutus on sitä voimakkaampi, mitä lähempänä kulminaatiopistettä ( ASC, MC, DC, IC tai VX ja AVX ) taivaankappale on. Näin ollen uuden ajan astrologian mukaan nimenomaan kulminoivat taivaankappaleet ovat kartan ja asianomaisen henkilön >> hallitsijoista >> eivätkä niinkään perinteisten nousevien merkkien hallitsijat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Astrologian alkulähteillä

Perjantai 19.2.2021 klo 5:43

Stoalaiset filosofit näkivät yhteyttä taivaankannen ja maan tapahtumien välillä ja maantieteilijä Pausanias yhdisti taivaankappaleet Kreikan mytologiaan 100-luvulla jKr. Ihmisiä, joiden syntymähetkellä ja persoonallisuudella katsottiin olevan samoja ominaisuuksia kuin vastaavilla jumalilla, kutsuttiin >> planeettojen lapsiksi >>. Taivaankappaleita ei kuitenkaan palvottu antiikin Kreikassa jumalina tai jumalattarina.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Hestia-naisia elävässä elämässä

Torstai 18.2.2021 klo 7:38

Helena/Iiris/Martta 

Hestialle tyypilliseen tapaan Helena on naimaton. Nykyinen miesystävä edustaa liikkuvaa Hermestä ja suhde on alkanut – tietysti – työn puitteissa. Koska Helenalla ei ole perhettä, hän saattaa panostaa sataprosenttisesti työhönsä. Tosin kolmen sisaren lapset nostavat esiin myös Hestialle luonteenomaista tätiteemaa, joka toimii Helenan kohdalla kiitettävästi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Hestia ja muut naisarkkityypit

Torstai 18.2.2021 klo 6:41

Hestian ja Kore-Persefonen rinnakkain esiintyminen tuottaa varsin tuonpuoleisen yhdistelmän. Tyyppi on todellinen mystikko, kenties jopa näkijä. Kore-Persefone vähentää Hestia-tyypille muutoin luonteenomaista käytännöllisyyttä, mutta saattaa johtaa myös liikaan henkevyyteen, jolloin henkilö kadottaa yhteyden realiteetteihin ja viettää osan elämästään psykoosissa tai rajatilassa. Tuolloin työnteko ja arkiset velvollisuudet  >> maadoittavat >> tyyppiä sopivasti.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Hestia-mies

Torstai 18.2.2021 klo 6:00

Ylikorostuneena Hestia-arkkityyppi saattaa tehdä niin miehestä kuin naisesta työholistin. Suomi on Hestioiden luvattu maa. Protestanttinen työn etiikka istuu meille ja Hestioille. Saksassa, Sveitsissä ja Japanissa Hestia-miehiä ja – naisia on vieläkin enemmän, kun taas arabimaissa ja Etelä-Euroopassa Hestia on >> varattu >> pääosin naisille.

japani.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Hestia arkityyppinä

Torstai 18.2.2021 klo 5:21

Kotityöt luontuvat hyvin Hestia-tytölle, mutta hän ei kunnostaudu tai loista niissä kuten Pallas Athene, joka tekee vaikutuksen, mihin ikinä ryhtyykin. Hestialle tekeminen on pikemminkin velvollisuutta ja rutiinia. Hän saattaa joutua huolehtimaan myös perheen asioista, mutta poikkeaa tässä äidillisestä ja huolehtivasta Demeter-tyypistä. Yhtenäisyyttä korostava Hestia vetää kaikessa >> kotiinpäin >>. Leikkeihin Hestia-tytöllä saattaa jäädä varsin vähän aikaa. Siitä hän on tuskin millänsäkään, sillä hän ei osaa oikein iloita tai leikkiä. Hän on ikään kuin vanhana syntynyt, vakava ja mietiskelevä. Moni Hestia-tyyppi on ns. vanha sielu, joka on nähnyt paljon jo ennen nykyistä elämäänsä ja kokenut useita inkarnaatioita.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Hestia-arkkityypin paradoksit

Sunnuntai 14.2.2021 klo 8:01

Toinen paradoksi on yhteys-yksinäisyys. Antiikin maailmassa ikuisen tulen katsottiin symboloivan perheen ja yhteisön yhteenkuuluvuutta ja eheyttä, mutta itse Hestia oli yksinäinen. Hän muutti pois Olympokselta eikä osallistunut jumalperheen seikkailurikkaaseen elämänmenoon. Myös Hestia-arkityyppi on usein yksinäinen ja elää muista erillään.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Hestia nykymaailmassa

Sunnuntai 14.2.2021 klo 7:08

krishnamurti.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Seksuaalisuus ja henkisyys

Sunnuntai 14.2.2021 klo 6:20

Kreikkalaiskatolisessa uskonnossa Neitsyt Marialla on tärkeä merkitys Jumalan äitinä. Hänen ikoneissaan esiintyvät kolme ristiä symboloivat ikuista neitsyyttä eli koskemattomuutta ennen synnytystä, synnytyksen aikana ja sen jälkeen. Tällainen >> pyhä äiti >> on paljon lähempänä kansaa kuin Isä ja Poika. Neitsyttä rukoillaan ja juhlitaan luottavin mielin, ja hän elää vahvasti arjen uskonnollisissa hartaudenharjoituksissa. Hänet koetaan käytännön elämässä välittäjäksi, joka toimii ihmisen ja Korkeimman viestinviejänä. Siten Neitsyt Marian ja Hestian roolissa on paljon vastaavuutta

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Hestia ja Roomalainen Vesta

Lauantai 13.2.2021 klo 8:49

Vestan papittarilla oli monia etuoikeuksia: he saivat esimerkiksi istua sirkuksessa ja teatterissa parhaimmilla paikoilla – mikä  antiikin Roomassa ei ollut lainkaan vähäpätöinen asia. Vestaaleilla ei ollut holhoojia kuten valtaosalla roomalaisnaisista, ja he saivat määrätä itse omaisuudestaan. Heidän suurta arvostustaan kuvaa mm. se, että he saattoivat vapauttaa rikoksessa tuomittuja. Mika Waltarin romaanissa Turms kuolematon sankari lojuu vankityrmässä odottamassa kuolemantuomiot, kun Rooman vestaaleista vanhin laskeutuu hänen luokseen ja Turms pelastuu synkältä kohtaloltaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Pallas Athene-naisia elävässä elämässä

Lauantai 13.2.2021 klo 7:42

Virpi/Ina/Malla 

Ensimmäinen näyttely kotikaupungissa oli Inalle melkoinen koetus. Toki Pallas Athenen tapaan isä kannusti tytärtään ja iloitsi tämän menestyksestä, mutta välit äitiin menivät poikki. Äiti ei ymmärtänyt tyttärensä taidetta ja tuomitsi tämän sekä tyttärenä että taiteilijana. Vaikka  tässä tarinassa tuomio tulikin äidin taholta – päinvastoin kuin Orestesin tarinassa – äitisuhteen katkeamisessa oli myytin aineksia. Tällä hetkellä Ina itse työstää suhdetta äitiinsä ja sillä on tulevaisuudessa vaikutusta myös hänen luovuuteensa ja taiteeseensa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Vanhemmat kirjoitukset »