Elämäni ja kotisivut

Maissinen pannuleipä

Perjantai 11.6.2021 klo 6:06

MAISSINEN PANNULEIPÄ

Tämä todella herkullisessa maissileivässä on rapea, ruskea kuori ja kullankeltainen sisus, ja se on monikäyttöinen ja helppotekoinen. Syö sellaisenaan, voin kanssa, chili con carnen kera, makeilla tai suolaisilla aineksilla maustettuna, aterian kanssa tai eväsleipänä. Leipä on valittu, koska se on luontaisesti gluteeniton.


Samassa ohjeessa on maissinen vuokaleipä 

Avainsanat: allergisen reseptit 2

Foccacio

Torstai 10.6.2021 klo 4:28

Tämän viehättävän italiaisleivän rakenne on pehmeä ja reikäinen, ja leipä sopii moneen käyttöön. Tarjoa sitä sellaisenaan tai kokeile tuoksuvaa, maustettua rosmariini- tai basilikaversiota. Focaccia maistuu myös voileipänä. Leivästä voi leipoa pyöreän ja korkean tai litteän, rieskamaisen  leivän muuttamalla nostatusaikaa. Gluteeniton leipä ei kohoa aivan yhtä korkeaksi kuin vehnäleipä.

Avainsanat: allergisen reseptit 2

Ranskalaistyyppinen leipä

Torstai 10.6.2021 klo 3:42

Valmiina ostetuissa ranskalaisissa leivissä on hyvin rapea kuori ja pehmeä sisus, mutta ne kuivuvat nopeasti. Tämä leipä ei yritä jäljitellä ranskalaisen leipomon leipää. Se on kiinteämpää, mutta leikkautuu hyvin, on hyvän makuista, säilyy useita päiviä ja sopii hyvin  pakastettavaksi. Tee siitä voileipiä, leivo patongeiksi ja syö täytettynä tai käytä pienten kanapeeleipien tai crostinien pohjana.

Avainsanat: allergisen reseptit 2

Vaalea maalaisleipä

Tiistai 8.6.2021 klo 5:42

Tämä viehättävä arkileipä sopii syötäväksi sellaisenaan tai paahdettuna. Se on hyvää myös kylmän lihan, pateen, juuston tms. kanssa. Älä leikkaa leipää ennen kuin se on jäähtynyt, ettei sen pehmeä rakenne häviä. Kotitekoinen  leipä on herkullista, ja samalla välttää usein epäilyttäviltä tuntuvat ainekset, muovipussin maun ja monien tehdastekoisten leipien sienimäisen rakenteen.

Avainsanat: allergisen reseptit 2

Nopea soodaleipä

Tiistai 8.6.2021 klo 5:01

Soodaleipä on perinteinen irlantilaisherkku ja edustaa leivän leipomista nopeimmillaan: Leipojan ei tarvitse odotella hiivan vaikutusta tai leivän nousemista. Ohjeella tulee herkullinen, rapeakuorinen, jauhotettu leipä, jonka voi syödä suoraan uunista paloiksi murrettuna runsaan voin ja hillon kera. Gluteenittomana versiona se on hyvin suosittu keliaakikkojen keskuudessa. Soodaleipä on parhaimmillaan leivontapäivänä, sillä se kuivuu nopeasti.

irlantilainen_soodaleipa.jpg

Avainsanat: allergisen reseptit 2

Tumma leipä

Sunnuntai 6.6.2021 klo 4:44

Leivän leipominen kotona on kokenut uuden tulemisen. Ehkä se johtuu, että leipäkoneella leipä valmistuu helposti, tai sitten syynä on kotitekoisen leivän vastustamaton tuoksu. Tätä ihastuttavaa, siemenillä koristeltua täysjyväleipää kannattaa tehdä, koska tehdastekoisissa ja leipomoiden leivissä oli niin monia ” saattaa sisältää jäämiä”-varoituksia.

Avainsanat: allergisen reseptit 2

Crepes

Lauantai 5.6.2021 klo 5:53

Nämä pitsimäisen kevyet ranskalaistyyppiset ohukaiset ovat vastakohta paksuille, kuohkeille amerikkalaisletuille. Tarjoa lisukkeena puserrus sitruunasta, sokeria, vaniljavaahtoa, jäätelöä, suklaa – tai toffeekastiketta tai kääri väliin suolaista täytettä ja päälle béchamelkastiketta,. Kaikki crêpe-versiot sopivat hyvin pakastettaviksi – pane vain väliin leivinpaperipalat.

Avainsanat: allergisen reseptit 1

Panna cotta

Lauantai 5.6.2021 klo 5:14

Tiivis, kermainen italiainerikoisuus on täyteläisen samettinen ja näyttää lautaselle kumottuna kauniilta. Se kiiltää, tutisee ja hehkuu valossa, ja sen kanssa tarjottava syvänpunainen kirsikkahilloke  luo sille erinomaisen vastakohdan. Panna cotta on upea jälkiruoka kaikenlaisiin juhlatilaisuuksiin. Älä kuitenkaan tarjoa sitä vain vieraille, sillä sopii mainiosti kesäisen kevyelle lounaalle.

pannacotta.jpg

Avainsanat: allergisen reseptit 1

Jäätelö vihreästä teestä/Mango-jogurttijäätelö/Kookossorbetti/Raparperisorbetti

Lauantai 5.6.2021 klo 4:25

JÄÄTELÖ VIHREÄSTÄ TEESTÄ 

Japanilaisissa ravintoloissa saa usein vihreästä teestä valmistettu jäätelöä, ja tämä herkullisen omaleimainen jälkiruoka on yleistymässä muuallakin. Tässä reseptissä on macchaa, japanilaisissa teeseremonioissa käytettyjä, hienoksi jauhettuja teelehtiä, mutta voit tehdä oman, vaaleamman version vihreistä teelehdistä. Sellaisenaan tarjottuna tai suklaakastikkeella koristeltuna jäätelö on tyylikäs tapa päättää aterian.


MANGO-JOGURTTIJÄÄTELÖ 

Limetinkuorilla pilkutettu mango-jogurttijäätelö on pehmeä ja voimakkaan hedelmäinen jälkiruoka. Sen valmistaminen ei vie kovin kauan, ja lopputulos on ihanan virkistävä ja verrattomasti parempi kuin kaupasta ostettu vastaava. Tuoksuva, trooppinen hedelmä tekee tästä mainion jälkiruoan kaakkois-aasialaiselle, intialaiselle tai meksikolaiselle ruoalle tai mille tahansa aterialle, joka kaipaa viilentävän janon sammuttava päätöksen.


KOOKOSSORBETTI 

Tämä herkullisen kermainen sorbetti maistuu pikemminkin jäätelölle kuin sorbetille. Se on nopea ja yksinkertainen valmistaa ja näyttää hyvältä viipaloitujen trooppisten hedelmien kanssa tarjottuna.


RAPARPERISORBETTI 

Tämän sorbetin väri on hieno tummansävyinen vaaleanpunainen. Sen odottamattoman kermainen rakenne ja voimakas maku tekevät vaikutuksen ja käännyttävät sitkeimmätkin raparperia vieroksuvat – myös lapset!

Avainsanat: allergisen reseptit 1

Makea kastanjaterriini

Maanantai 31.5.2021 klo 3:10

Tämä yltäkylläinen, täyteläinen jälkiruoka on hyvä valinta juhla-aterialla, koska se on niin helppo tehdä etukäteen. Tarjoa terriini ohuina viipaleina makeassa, vaniljan täplittämässä kermalammikossa. Monet pähkinäallergikot voivat syödä kastanjoita, joten jos tiedät voivasi syödä niitä, anna mennä. Ellet voi tai ole varma asiasta, käytä reseptin alla ehdotettua muunnelmaa.

Avainsanat: allergisen reseptit 1

Petits pots au chocolat

Maanantai 31.5.2021 klo 2:25

Tämä täyteläinen, samettisen pehmeä – turmiollisen herkullinen – luomus tekee suklaasta taidetta. Se on tiivistä ja tryffelimäistä ja hyvin helppo valmistaa. Nämä suklaaherkut voi tarjota lasikulhoista, mutta myös tarjoiluun voi yhtä hyvin käyttää pieniä kahvikuppeja tai annosvuokia. Suklaa-annos on ihana jälkiruoka, jonka äärellä haluaa viivytellä. Se maistuu yhtä mehevälle ja upealla kuin miltä näyttääkipetits_pots_de_creme_au_chocolat.jpgn.

Avainsanat: allergisen reseptit 1

Siirappiset persikat

Maanantai 31.5.2021 klo 1:44

Tämä on erinomainen tapa tarjota hedelmiä. Ohjeeseen sopivat persikoiden ohella kaikki kivelliset hedelmät: aprikoosit, nektariinit tai luumut. Myös päärynöitä voi valmistaa tällä reseptillä, mutta niiden haudutusaika on pitempi. Kaikista tulee viehättävä jälkiruoka, joka tarjotaan kauniista lautasesta, päälle valutetaan siirappista lientä ja annos viimeistellään vaniljavaahdolla tai jäätelöä.

Avainsanat: allergisen reseptit 1

Vaniljainen riisipuuro

Sunnuntai 30.5.2021 klo 4:55

Tämä lasten herkku viime aikoina noussut uuteen suosioon. Erityisen ilahduttava on riisipuuron maidoton versio, sillä riisimaito voimistaa makua edelleen. Risottomenetelmällä (riisiä paistetaan ensin voissa ennen maidon lisäämistä) saadaan vieläkin täyteläisempi ja kermaisempi lopputulos. Pikkuruisten vaniljasiementen pilkuttama riisipuuro on riittävän tyylikästä tarjottavaa missä tahansa tilaisuudessa.

Avainsanat: allergisen reseptit 1

Tarte aux pommes

Sunnuntai 30.5.2021 klo 4:23

Herkullinen ja monikäyttöinen normandialainen omenatorttu on klassikko. Se toimii yhtä hyvin hienostuneena jälkiruokana kuin tyylikkäänä kahvileipänä. Omenassa tuntuu ihastuttava vaniljamaku, kun torttu tarjotaan lämpimänä tai huoneenlämpöisenä. Käytä soseeseen kirpeitä omenoita ja päälle koristeellisia punakuorisia omenoita. Tarjoa torttu kermavaahdon tai jäätelön kera.tarte_aux_pommes.jpg

Avainsanat: allergisen reseptit 1

Luumu-muropaistos

Lauantai 29.5.2021 klo 6:04

Tämä paistos kannattaa tehdä jo pelkästään keittiöön leviävän syksyisten hedelmien, kanelin ja maustepippurin taivaallisen tuoksun takia. Tarjoa paistos, kun luumut ovat juuri alkaneet kuplia ja kuori on saanut häivähdyksen ruskeaa. Seuraksi sopii paksu kerma, vaniljainen kermavaahto, vaniljakastike tai vaniljajäätelö.

Avainsanat: allergisen reseptit 1

Risotto alla milanese

Lauantai 29.5.2021 klo 5:08

Aito risotto alla Milanese on keltainen, sahramille tuoksuva kermainen herkku. Tarjoa sitä alkuruokana tai osso bucon kanssa. Ruokaan tarvitaan lyhytjyväistä risottoriisiä. Se vaatii melkoisesti sekoittamista, joten sitä ei saa jättää yksikseen. Voit käyttää reseptiä pohjana myös omille kasvis,- yrtti-, liha-, kala- tai äyriäisrisotollesi. Jätä vain sahrami pois.

Avainsanat: allergisen reseptit 1

Pilahvi basmati- ja villiriisistä

Tiistai 25.5.2021 klo 4:39

Tätä pilahvia, jossa on kuivattuja karpaloita, viinimarjoja ja pinjansiemeniä, kutsutaan usein jalokivin koristelluksi riisiksi. Basmati- ja villiriisi antavat lisäkontrastia  ruoan rakenteeseen ja makuun. Jos aika riittää, keitä riisit erikseen; ellei riitä, osta valmista riisisekoitusta, aloita ohjeen kohdasta 2 ja käytä keittämiseen koko liemimäärä.

Avainsanat: allergisen reseptit 1

Nuudeleita inkivääriliemessä

Tiistai 25.5.2021 klo 4:02

Tämä monikäyttöinen ruokalaji on versio vastakeitetyistä kuumista nuudelikupillisista, joita saa katukojuista ja ravintoloista ympäri maailmaa. Ruokaan voi käyttää mitä tahansa nuudeleita aina kiinalaisista munanuudeleista gluteenittomiin  riisi- ja tattarinuudeleihin. Itse ruoka valmistuu muutamassa minuutissa  - ylivoimaista pikaruokaa.

Avainsanat: allergisen reseptit 1

Pastaa rucolan kera

Tiistai 25.5.2021 klo 3:16

Jos pidät selkeistä Välimeren mauista, pidät myös tästä helppotekoista mutta erityisesti pasta-annoksesta. Pikantti valkosipulin, chilin ja sitruunan yhdistelmä on hyvä vastakohta väkeville rucolanlehdille, ja kokonaisuus on nopea ja tyylikäs lounas- tai päivällisruoka. Sen kyhää kokoon alle 15 minuutissa; erinomaista silloin, kun ruoanlaittoon on vain vähän aikaa.

Avainsanat: allergisen reseptit 1

Pinaatilla höystetty kala-pastapaistos

Sunnuntai 23.5.2021 klo 5:11

Tämä on kunnon entisajan ruokaa: kerroksittain kermaista pastaa, savustettua kalaa ja pinaattia, joiden lisänä on sipulia ja sieniä ja koko hoidon päällä tomaatteja ja juustoja. Ruoan voi valmistaa etukäteen ja vain ruskistaa uunissa ennen ruokapöytään istumista. Jos teet gluteenittoman version, suositellaan siihen maissipastaa.

Avainsanat: allergisen reseptit 1

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »