Elämäni ja kotisivut

Erikoisia matkakohteita Suomessa

Keskiviikko 15.1.2020 klo 11:16

Kirjoitus on valmis. 

emu.jpgnandu.jpgstrutsi.jpgransu_koira.jpgpollo.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valmiit jutut

Vinkit

Tiistai 14.1.2020 klo 11:54

Vinkit osio on valmis 

kurpitsa1.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kansantarinat

Tiistai 14.1.2020 klo 9:13

Sain valmiiksi kansantarinat 

kannuksen_kirkko.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kansantarinat

Reseptit

Maanantai 13.1.2020 klo 8:39

Aloitin muokkaamaan kotisivuja ja huomasin, että olin laittanut sekalaisesti juttuja yms. Sain tänään 13.1.20 reseptit osion. Sieltä löytyy kaikki reseptit word-tiedostoina. 

philadelphia_glogijuustokakku.jpgkondensoitu_maito_karamellisoitu.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Valmiit jutut

Maanantai 6.1.2020

VALMIINA KIRJOITUS 

sahapistiäiset, loispistiäiset, tiepistiäiset, petopistiäiset, petopistiäiset, kultapistiäiset ja äkämäpistiäiset.

Nyt keskityn muokkaamaan kotisivuja. Lukijoiden pitää olla kärsivällisiä ja en osaa sanoa kuinka kauan menee muokkauksessa. 

takkuakamapistiainen1.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pikkuötökät talossa ja puutarhassa

Sudenkorennot, verkkosiipiset ja kärsämökorennot

Torstai 26.12.2019 klo 10:13

Sirokeijukorento 

Ruumis 35-38 mm. Siipien kärkiväli 42-46 mm. Koiraan ruumis on hohtavan vihreä, sinivihreä tai mustanvihreä. Takaruumiin kaksi ensimmäistä ja kaksi viimeistä jaoketta ovat vaaleansinisiä. Naaraan ruumis on vihreä, mutta voi olla myös kuparinruskea. Siivet ovat lepoasennossa puoliavoimina ja osoittavat vinosti sivuille. Yleinen Oulun korkeudelle saakka seisovien ja rehevien vesistöjen äärellä. Pysyttelee yleensä lähellä rantaa.

sirokeijukorentio_naaras.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pikkuötökät talossa ja puutarhassa

Isosulkaperhonen

Lauantai 21.12.2019 klo 9:53

Siipien kärkiväli 14-15 mm. Isosulkaperhosen puhtaanvalkoiset etusiivet  ovat jakautuneet  kahteen ja takasiivet kolmeen liuskaan. Se on yleinen Etelä-Suomessa ja istuu usein ikkunalla ja rakennusten seinillä ja tulee mielellään  myös valolle. Lennon huippu ajoittuu heinäkuulle. Toukka on vihreä tai keltainen ja se elää yhteen kehrättyjen lehtien välissä kierokasveissa.

Pterophorus_pentadactyla.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pikkuötökät talossa ja puutarhassa

Ruusukääriäinen

Perjantai 20.12.2019 klo 8:00

Siipien kärkiväli 6.5-7 mm. Sitruunankeltaisissa etusiivissä on ruskeita kaksoisvöitä ja pienet, mustat pisteet. Ruusukääriäinen lentää yleisenä monenlaisissa elinympäristöissä kesäkuun lopusta heinäkuun jälkipuoliskolle. Se elää nimensä mukaisesti ruusuilla ja kietoo lehdet tiukasti kukkasilmujen ympärille.

ruusukaariainen.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pikkuötökät talossa ja puutarhassa

Komerokoisa

Torstai 19.12.2019 klo 12:46

Siipien kärkiväli 20-32 mm. Komerokoisalla on leveän kolmiomaiset, tiilenpunaiset etusiivet, joiden etureunassa on suuri keltainen laikku. Siiven poikki kulkee kaksi valkoista aaltojuovaa sekä siiven reunassa kolmas kaareva poikkiviiru. Naaras on koirasta suurempi. Komerokoisan löytää varmimmin maalaistalojen ulkorakennuksista ja navetoista, mutta myös kesämökeiltä. Se lepää päivisin levitetyin siivin ja takaruumis koholla  ja lähtee lentoon varsin haluttomasti. Se on yleinen Etelä- ja Keski-Suomessa ja lentää kesäkuusta elokuun alkuun. Toukka syö jauhoja ja jyviä sekä kuivaa heinää, olkia ja kaikenlaista kasvijätettä. Se kutoo ympärilleen silkkisen suojakuopan  ja koteloituu  muonansa joukkoon.

komerokoisa.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pikkuötökät talossa ja puutarhassa

Kipeä

Torstai 28.11.2019 klo 12:25

Olen ollut hiljaisena muutaman päivän, koska tulin kipeäksi ja lepäsin kolme päivää vain nukkuen. Tänään sain laitettua kolmees dosettiin lääkkeet, sen olisi pitänyt tehdä eilen, mutta sain sen tänään tehtyä. Tärkeintä oli oloni ja tänään on pirteä olo. Tällä viikolla kuoli myös kissamme, joka oli yli 20 vuotias. Vieläkin katson vessassa saunan lattialle, koska se piti siitä paikasta ja sai lohtua vihreästä fleecepeitosta. Joka päivä odtan, että koska saan sen pelastettua, koska sillä oli dementia. On vaikea hyväksyä sen meno. Siihen on vain totuttava, koska muuta vaihtoehtoa ei ole. Se haudattiin lempi peittonsa kanssa. Kun tulee tällainen tilanne, alkaa osamaan arvostaa aikaa joka on kissoilla, koirilla, ihmisillä yms. Elämä menee nopeasti ohi ja nyt jälleen tajuan rakastaa kaikkia (omaa perhettäni). Vaikka olen välillä vaikea, niin kaikki pienet asiat tekevät onnelliseksi ja arvostamaan sitä mitä on tällä hetkellä. Koirien kanssa viettämä yhteinen aika, yhdessä tehdyt asiat, matkustaminen yms. Samoin kissoille annan huomion ja juttelen niille ja rapsutan. NAUTTIKAA JOKAISESTA HETKESTÄ, KOSKA ELÄMÄ ON LYHYT!!!!  

On aivan mahtavaa, kun postin lakko loppui. Saan odottamani paketit vihdoinkin perille. Itsellän on muovinen jouluusi, jossa on männynkävyt. Kuusi on läpi vuoden esillä. Kuusessa on myös siniset valot  (120-osainen) led_varivalot_120_osaa.jpgsekä värilliset, sekä minulla on led-tonttu. 

kapy.jpg

led_valosarja_120_osaa_sininen.jpg

muovinen_kuusi_kavyilla.jpgtonttu_30_led_punainen.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kehrääjät

Perjantai 22.11.2019 klo 9:28

Kehrääjät ovat valmiit. 

Vadelmavillaselkä 

...Siipien kärkiväli 28-36 mm. Vadelmavillaselän tummanruskeissa etusiivissä on suuria vaaleanpunaisia täpliä. Se lentelee valoisissa metsissä ja hakkuuaukeilla kesä-heinäkuussa ja on yleinen Etelä-Suomessa. Toukka elää vadelmalla ja muistuttaa linnun ulostetta. Uhattuna se nostaa etu- ja takapäänsä koholle....

vadelmavillaselka12.jpgvadelmavillaselka12.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pikkuötökät talossa ja puutarhassa

Talvi tulossa?

Keskiviikko 30.10.2019 klo 8:07

Pakkasta tänä aamuna oli -5.8*C. Olen pitänyt hiljaista eloa, kun olen kutonut kaulahuivia, josta tuli liian pitkä. En osaa tehdä liian sopivan pitkää huivia, tulee joko liian lyhyt tai liian pitkä. No, ei se mitään, koska se on kuitenkin toimiva. Jatkan nyt kirjoitusta Pikkuötökät talossa ja puutarhassa. 

Happy_Mushrooms.jpg924.gifKoira8.gifSnowflake_4.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Sateista

Tiistai 22.10.2019 klo 10:41

Ilma on ollut sateista, ja kuisaappaita on tarvittu. Koirani haluaa usein mennä pihalle juuri sateella. Ei todellakaan välitä vesisadetta. Olen pitänyt taukoa, koska silmissäni jotakin vikaa ja en pysty katsomaan lähelle tai kauas ilman, että silmiin sattuu. Olen käynyt silmälääkärillä, joka kirjoitti monitehot. Menen vielä parempiin tutkimuksiin Silmäasemalle. Nyt kilpailutan kaikkia silmälasiliikkeitä ja ostan ensi vuonna vasta uudet lasit. Nyt on sen verran menoja tässä kuussa ja joukukuussa. Pitää vain kestää. 

645.gifBook5.jpgRaincloud.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Koneen korjaus

Perjantai 18.10.2019

Tänään olin pitkästä aikaa tietokoneella ja se oli hidas kuin etena. Tosin etanakin etenisi nopeammin :). Meni koko päivän kello 8-14, että sain koneen korjattua.Nyt voin jälleen keskittyä kirjoittamiseen paremmin. 

Olen kutonut kaulahuivia useampana päivänä ja katsonut telkkaria. 

https://www.youtube.com/watch?v=WB5aaB0VB-M&list=RDMMWB5aaB0VB-M&start_radio=1

https://www.youtube.com/watch?v=AGH1vSJBQAU&list=RDAGH1vSJBQAU&start_radio=1

Kommentoi kirjoitusta.

Valmiit ruokaohjeet

Sunnuntai 6.10.2019

Vaalea perunapizza

Kommentoi kirjoitusta.

Voimaa hiljaisuudesta

Sunnuntai 6.10.2019

.....

MYÖNTEISYYS LISÄÄNTYY

 

Hiljaisuudessa oleskelua voi kokeilla myös, jos haluaa katkaista kielteisen ajattelun kierteen. Hiljaisuus näyttäisi lisäävän myönteisyyttä tai edistävän myönteisten ajatusten syntymistä.

 

Surussa hiljaisuus voi tuoda lohtua. Esimerkiksi luonnonrauha antaa osalle meistä voimia ponnistaa eteenpäin vaikeiden elämäntapahtumien jälkeen.

 

Hiljaisuus voi olla myös sisäistä hiljaisuutta: keskittymistä syvälliseen mietiskelyyn tai haltioitumista taiteen äärellä. Erilaiset hiljentymisretriitit ovatkin kasvattaneet suosiotaan. ......

Kommentoi kirjoitusta.

Vinkit hävikin välttämiseet

Lauantai 5.10.2019 klo 9:05

Se sijaitsee kohdassa hevi-pokkari/vinkit 

Kommentoi kirjoitusta.

Soutulaitetreenit 2019-2021

Torstai 3.10.2019

Soutulaite treenit ja muu liikunta

WORD soutulaite treeni 2019-2021

Minulla on myös aktiivisuusranneke Denver BFH-12 tavoite on 1000 askelta, mutta en ota siitä paineita, koska olen päättänyt, että yksikin ja jokainen askel on eteenpäin terveydessä. Kaikki muu on plussaa ++++++

aktiivisuusranneke_denver__bfh_12.jpg

askel.jpgplussa.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: soutulaite

Päiväperhoset

Torstai 26.9.2019 klo 11:54

Jatkoin pitkästä aikaa kirjoittamista Pikkuötökät talossa ja puutarhassa; osio päiväperhoset. Lammilla on ollut jo muutamina ammuina pakkasta, joten talvi on tulossa. Onneksi on talvi vaatteet ostettu.

amiraaliperhonen.jpgherukkaperhonen.jpgsuruvaippa_toukka.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Suomen naturistiliitto ry

Torstai 19.9.2019 klo 8:59

SUOMEN NATURISTILIITTO RY

Vuoden 2019 Naturistipäivät vietettiin Säkylän Kristallirannassa 2-4.8.2019 kohtalaisen sään vallitessa. Vuoden 2020 Naturistipäivät vietetään samassa paikassa 7-9.8.2020.

http://www.naturistiliitto.fi/

vihannekset__1.jpgvalkokakadu.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: naturistipäivät

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »