Vuokaruoat

Kalavanukas
1 kup. ohrasuurimoita
½ litraa vettä
(1 rkl voita)
½ litraa tähteeksi jäänyttä kalaa
suolaa, valkopippuria

Huuhdotut suurimot keitetään vedessä. (Voi), perattu, hienonnettu, keitetty tai paistettu kala ja mausteet sekoitetaan joukkoon. Seos kaadetaan vedessä kostutettuun vuokaan ja paistetaan vuokaan ja paistetaan uunissa. Samin valmistetaan vanukas myös LIPEÄKALASTA.


Kaaliohra
1 kaalinkupu
1 ½ kup. ohrasuurimoita
vettä
½ litraa maitoa
1 rkl suolaa

Kaali hienonnetaan ja kiehautetaan suolalla maustetussa vedessä. Suurimot keitetään  ja jäähdytetään. Vedellä kostutettuun vuokaan pannaan kerroksittain kaalia ja suurimoita. Alimmainen ja päällimmäinen kerros kaalia. Maito maustetaan suolalla ja kaadetaan kaalin päälle. Paistetaan uunissa kauniin ruskeaksi.


Punajuuri- ja ohrasuurimolaatikko

Tähteeksi jääneeseen ohrasuurimopuuroon sekoitetaan keitettyä, hienonnettua punajuurta. Maustetaan suolalla. Vuoka kostutetaan vedellä. Seos pannaan vuokaan ja paistetaan tavallisessa uuninlämmössä noin 1 tunti.

Tarjotaan joko sinänsä tai suolalihan tai - kalan kanssa.


Silakka- ja ohrasuurimolaatikko

Tähteeksi jäänyt ohrasuurimopuuro maustetaan valkopippurilla ja sokerilla. Joukkoon sekoitetaan liuotettua, ruotoineen hienonnettua suolasilakkaa maun mukaan. Vuoka kostutetaan vedellä. Seos kaadetaan vuokaan ja paistetaan hyvässä uuninlämmössä.


Tähdelaatikko
keitettyjä kasviksia
½ litraa kuorittua maitoa
1 rkl jauhoja
1 muna
suolaa
1 rkl korppujauhoja

Tähteeksi jääneitä kasviksia ladotaan vedellä kostutettuun vuokaan. Päälle kaadetaan maitoseos, johon on lisätty jauhot, suola ja vatkattu muna. Korppujauhot ripotellaan laatikon pinnalle. Paistetaan tavallisessa uunin lämmössä.


(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');