Elämäni ja kotisivut

Naisarkkityypit ja naisen roolit

Lauantai 13.3.2021 klo 7.05

AFRODITE

KORE/PERSEEFONE

DEMETER

HERA

PALLAS ATHENE

ARTEMIS

HESTIA 

Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Epilogi: Elävän Vestan papittaren ja tulen kohtaaminen

Lauantai 13.3.2021 klo 6.20

Tummana hehkuva hiillos oli maassa edessämme. Kekäleet kutsuivat. Kukaan ei ajatellut, että hiilloksessa oli tuhatkunta lämpöastetta ja että jokainen sen yli kulkenut saisi takuuvarmasti kunnon palovammat. Kostean kuurainen maa poltti kyllä jalkojen alla, mutta tulipatja  ei! Jokainen asteli vuorollaan rauhallisesti parin metrin mittaisen matkan kekäleitten yli, moni useaan kertaankin  eikä kenelläkään ilmaantunut pienintäkään vammaa. Olo sen sijaan oli täysin uusi. Puhdistautunut ja innostautunut. Tuntui kuin ihme olisi tapahtunut ja mahdottomasta tullut mahdollista. Sisäinen tietokone oli ohjelmoitu uudelleen. Tämän jälkeen mikä tahansa oli toteutettavissa – jopa tämän käsikirjoituksen viimeistely  ja julkisuuteen luovuttaminen.

Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Vesta-miehiä

Lauantai 13.3.2021 klo 5.36

Hyvin samantyyppinen Vestan sijainti kuin Waltarilla on >> psykomytologi >> C.G. Jungilla. Hänen Vesta-asteroidinsa on myös lännen horisontin pisteessä valovoimaisessa Leijonan merkissä yhtyneenä aurinkoon. Kyseinen Vesta-yhdistelmä kertoo melkoisesta eheytymisestä ja individuaatiosta ihmisenä. Ilman Vestan ottamista huomioon ei tämän hengen jättiläisen kartta avautuisi. Kosmista synkroteettia on se, että Jungin oppi-isällä Sigmund Freudilla oli synnyinhetkellään aivan tarkasti sama Vesta-asema: hänenkin asteroidinsa oli lännen horisontilla yhtyneenä aurinkoon. Freud tulkitsi ja koki Vestan energian ilmeisesti lähinnä seksuaalisuuten, libidona, kun taas Jung kohdisti Vestan enemmän henkiselle puolelle.

Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Vesta-asteroidi ja Hestia-arkkityyppi

Perjantai 12.3.2021 klo 6.54

Edesmenneen ortodoksi-isä Sergein syntymäkartalla Vesta-asteroidi oli askendentilla Jousimiehen uskonnollisessa merkissä. Demetra George mainitsee, että Avilan Pyhällä Teresalla ja Cabrinin Pyhällä Francescalla Vesta on ollut askendentilla. Kansan pyhimykseksi julistamalla Eva Maria Peronilla Evitalla, Vesta oli IC-pisteessä. Ruotsin kuningatar  Silvialla Vesta sijaitsee lännen horisontilla deskendentillä: Silvia vaikuttaa hienostuneelta, arvokkaan etäiseltä sekä avoimuudestaan ja iloisuudestaan huolimatta hieman pidättyväiseltä. Silvian tavoin monessa muussakin julkisuuden henkilössä, jotka ilmentävät Hestiaa, on jotain eteeristä tai transpersonaalista. Näyttelijä Sophia Loren mainittiin edellä kuninkaallisena  Juno-esimerkkinä, mutta Hestia Vertexillä tuo Loreniin selittämätöntä hienostuneisuutta.

Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Pallas Athene-miehiä

Torstai 11.3.2021 klo 6.57

Kari Uusikylä on luovuuteen ja lahjakkuuteen erikoistunut kasvatustieteen professori. Hänen Pallas-asteroidinsa on täsmällisesti syntymäkartan askendentilla. Lisäksi Pallas on yhtymässä Jupiteriin, joka lisää kanssaan kontaktissa olevan taivaankappaleen tematiikkaa[1]. Lahjakkuusprofessorin Pallas Athene-asteroidi on kaiken kukkuraksi lukemattomissa erityisissä lahjakkuusaaspekteissa (ns. kvintiileissä ja bikvintiileissä) eri taivaankappaleiden kanssa, joten omakohtaista luovuutta on kaiketi runsaudenpulaan saakka.[1] teemasto, teema-aines, aiheisto, aiheiden käsittely.

Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Pallas Athene -asteroidi

Torstai 11.3.2021 klo 6.03

Strategiset taipumukset ja lahjat tulevat kaikkein parhaiten esiin Skorpionin voimakkaasti merkissä. Tässä asemassa Pallas Athenella on eniten syvällisyyttä, viisautta ja intuitiota. Mutta kuten Kauriissa tässäkin merkissä Pallas Athene saattaa olla melkoisen kova ja ehdoton. Henkilön analysointikyky on melkoinen ja hänellä voi olla taipumuksia lääketieteeseen tai syvyyspsykologiaan[1]: hän saattaa päätyä esimerkiksi salapoliisiksi, patologiksi  tai lahjakkaaksi tutkijaksi. Siinä missä Pallas Kauriissa voi kovettaa tai kivettää, Skorpionissa se voi olla tuhoava tai tappava.[1] https://fi.wikipedia.org/wiki/Syvyyspsykologia

Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Artemis-Diana miehen kartalla

Keskiviikko 10.3.2021 klo 6.05

tapio_rautavaara.jpg

Arjen Artemis-arkkityyppi on mieshenkilö, jonka kartalla Diana-asteroidi sijaitsee Suomen leveysasteilla harvinaisessa nousumerkissä Kaloissa. Hän toimii työkseen nuorten parissa opettajana, mutta asuu itsekseen maalla, kalastelee, sienestää ja harrastaa kaikkia Artemis-miehen aktiviteetteja. Toinen arkinen Artemis-mies on nuorisotyöntekijä, joka on aikaisemmin toiminut lasten- ja nuortenkodissa ohjaajana ja nyttemmin toteuttaa Artemistaan huumenuorten parissa työskennellessään. Hänen Dianansa kulminoi keskiyön pisteessä ja on vieläpä yhtyneenä aurinkoon. Käytännöllisesti katsoen koko hänen sukunsa työskentelee tai on toiminut  tehtävissä nuorten ja lasten kanssa. (Syntymäkartan 4. Huone, jossa kyseisen henkilön Diana on, liittyy myös sukuun ja juuriin.)

Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Diana-asteroidi ja Artemis-arkkityyppi

Tiistai 9.3.2021 klo 6.47

Anja Kauranen[1], vaikka onkin ammatiltaan kirjailija, näyttää olemukseltaan Artemikseltaan ja tavoitteellisuudessaan ja liikunnallisuudessaan toteuttaa tätä jumatarta, Kaurasen Diana-asteroidi on kulminaatiopisteessä  lännen horisontilla deskentillä.[1] Anja Snellman, oik. Kauranen-Snellmanlähde?, ent. Kauranen

Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Kouros eli Kore-Persefeone miehen syntymäkartalla

Sunnuntai 7.3.2021 klo 5.40

Kore-Persefone-miehenä on mainittu nuorena edesmennyt runoilija ja mystikko Leif Färding. Hänen syntymäkartallaan Venus sijaitsi Vertex-kohdassa herkässä ja romanttisessa Ravun merkissä. Färding nousumerkki oli syvällinen Skorpioni. Eino Leinon Venus oli keskitaivaalla syntymäkartan  >> kohokohdassa >>. Herkällä Juhani Siljolla Venus oli taas nousussa askendentilla.

Avainsanat: ajattomat arkkityypit

>> Musta Venus >> ja Kore-Persefone-teemat

Sunnuntai 7.3.2021 klo 4.46

Musta Venus elo kohtalokas Kore

Eheytynyt Kore eli Persefone kartoilla

Kore-Persefone ja veden merkit 

Kore-Persefonen teemat eläinradan muissa merkeissä

Astrologisen Afrodite-Venuksen yhteydessä mainituissa esimerkeistä monet sopivat myös Kore-Persefonen ilmentäjiksi. Marilyn Monroen syntykartan keskitaivaalla kulminoiva Venus edustaa yhtä voimakkaasti sekä Afroditea että Persefonea ja myös Greta Garbo toteutti elämässään molempia tyyppejä Venuksen kautta. Myös Shirley MacLainen Venus on toteutunut molempien tavoin: Persefonena näyttelijätär on kiinnostunut mystiikasta ja henkisistä asioista ja kirjoittanut aiheista jopa uraauurtavan best-sellerin Hopealanka. Lapsenkasvoisella näyttelijätär  Brooke Schieldsillä Venus on syntymäkartan keskitaivaalla kuten Marilyn Monroella.

Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Ceres-asteroidi ja Demeter-arkkityyppi

Tiistai 2.3.2021 klo 6.05

Käytännön esimerkki Ceres-teemasta on Farah Diba Pahlavi, vallasta syöstyn Persian šaahin Mohammed Reza Pahlavin vaimo. Hänen kartallaan Ceres-asteroidi sijaitsi täsmälleen keskitaivaalla, elämäntehtävän  ja uran pisteessä. Farah Diban tehtävänä oli olla synnyttäjä ja maan äiti. Toisaalta šaahin parisuhteen indikaattori Juno oli Vaa’an merkissä, mikä sattui onneksi olemaan hänen vaimonsa aurinkomerkki. Lisäksi Venus ja Mars, aurinko ja kuu sijaitsivat poikkeuksellisen onnekkaissa keskinäisissä asemissa, joten yhteensopivuutta ei liene puuttunut tuosta järjestetystä liitosta, jonka alkuperäisenä tarkoituksena oli tuottaa valtakunnalle kruunuperillinen.

Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Ceres miehen syntymäkartalla

Tiistai 2.3.2021 klo 6.02

Ruotsin edesmenneellä isähahmolla Olof Palmella oli Ceres nousumerkissä Jousimiehen askendentilla. Aivan samanlainen Ceres nousumerkissä Jousimiehessä on Etelä-Afrikan presidentillä Nelson Mandelalla. Mandelaa onkin kuvattu kansakunnan isäksi yhtenäisyyden luojana.

Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Juno miehen kartalla

Lauantai 27.2.2021 klo 6.49

Hera  ja Juno on yhdistetty mm. korkeaan statukseen ja muodin maailmaan. Kun sain käsiini kolmannessa sukupolvessa muotimaailman eliittiin kuuluneen, traagisesti edesmenneen muotisuunnittelija Maurizio Guccin kartan, oli enemmän kuin mielenkiintoista löytää Juno-asteroidi  täsmälleen syntymäkartan, oli enemmän kuin mielenkiintoista löytää Juno-asteroidi täsmälleen syntymäkartan keskitaivaalta, uran ja elämäntehtävän pisteestä. 

Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Juno-asteroidi ja Hera-arkkityyppi

Lauantai 27.2.2021 klo 6.09

Asteroiditietämyksen urannuurtaja Demetra George yhdistää teoksessaan The Asteroid Goddesses  kuningatar Heran ja Vaa’an ja Skorpionin merkkeihin. Vaaka on astrologian  mukaan parikeskeisin merkki. Erityisesti nouseva Vaaka-ihminen kokee usein olevansa puolinainen ilman puolisoa. Moni Vaaka haluaa olla parisuhteessa hinnalla millä hyvänsä ja ajattelee usein enemmän toista kuin itseään. Tämä tulkinta käy yksiin Heran ihanteiden kanssa.

Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Venus miehen syntymäkartalla

Torstai 25.2.2021 klo 5.35

Toinen Venus-mies voisi olla uuden nuorisosukupolven nuorena kuollut edustaja James Dean. Hän oli nousevalta merkiltään Vaaka ja Venus sijaitsi täsmälleen kulminaatiokohdassa IC:llä. Eli Adoniksen karismaa ja Venuksen viehätysvoimaa löytyi enemmän kuin riittävästi. Adoniksen arkkityyppiin kuuluu kuolla nuorena.

Charlie_Chaplin_portrait_1.jpg

Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Venus-planeetta ja Afrodite-arkkityyppi

Sunnuntai 21.2.2021 klo 7.51

Runsasmuotoisella ja sensuellilla näyttelijättärellä Pamela Andersson Leellä Venus on syntymäkartalla keskiyön (IC:n) pisteellä kuten Greta Garbolla. Afrodite-esimerkkinä mainitun näyttelijätär Shirley MacLainen syntymähetkellä on Venus on sijainnut tärkeässä kulminaatiopisteessä lännen horisontilla deskendentillä. Näyttelijättären Venus on hyvin herkässä ja mystisesti suuntautuvassa Kalojen merkissä,  mikä tuo esiin myös Kore-Persefone-ulottuvuuden kiinnostuksena mystiikkaan ja rajatieteisiin.

elizabeth_taylor.jpg

Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Uuden ajan astrologia

Sunnuntai 21.2.2021 klo 5.20

Tietokoneanalyyseihin kannattaa suhtautua kriittisesti. Tietokone käsittelee monet kymmenet eri tekijät tekemättä synteesiä ihmisestä kokonaisuutena. Ainoita varteenotettavia astrologisia tietokoneanalyysejä  tekee brittiläisen psykoterapeutti-astrologi Liz Greene yhteistyössä maailman pätevimpien tietokoneohjelmoijien kanssa. On kuitenkin muistettava, että paraskaan tietokonetulkinta ei vastaa ammattitaitoisen astrologin tekemää synteesiä ja kartan kokonaistulkintaa.

Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Perusterminologia

Lauantai 20.2.2021 klo 7.13

Edellä mainituissa kartan herkissä kulminaatiopisteissä taivaankappaleilla on merkittävä yhteys ko. henkilön sekä persoonaan ja luonteeseen että elämän teemoihin, käsikirjoitukseen. Kulminaatiovaikutus on sitä voimakkaampi, mitä lähempänä kulminaatiopistettä ( ASC, MC, DC, IC tai VX ja AVX ) taivaankappale on. Näin ollen uuden ajan astrologian mukaan nimenomaan kulminoivat taivaankappaleet ovat kartan ja asianomaisen henkilön >> hallitsijoista >> eivätkä niinkään perinteisten nousevien merkkien hallitsijat.

Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Astrologian alkulähteillä

Perjantai 19.2.2021 klo 5.43

Stoalaiset filosofit näkivät yhteyttä taivaankannen ja maan tapahtumien välillä ja maantieteilijä Pausanias yhdisti taivaankappaleet Kreikan mytologiaan 100-luvulla jKr. Ihmisiä, joiden syntymähetkellä ja persoonallisuudella katsottiin olevan samoja ominaisuuksia kuin vastaavilla jumalilla, kutsuttiin >> planeettojen lapsiksi >>. Taivaankappaleita ei kuitenkaan palvottu antiikin Kreikassa jumalina tai jumalattarina.

Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Hestia-naisia elävässä elämässä

Torstai 18.2.2021 klo 7.38

Helena/Iiris/Martta 

Hestialle tyypilliseen tapaan Helena on naimaton. Nykyinen miesystävä edustaa liikkuvaa Hermestä ja suhde on alkanut – tietysti – työn puitteissa. Koska Helenalla ei ole perhettä, hän saattaa panostaa sataprosenttisesti työhönsä. Tosin kolmen sisaren lapset nostavat esiin myös Hestialle luonteenomaista tätiteemaa, joka toimii Helenan kohdalla kiitettävästi.

Avainsanat: ajattomat arkkityypit

Vanhemmat kirjoitukset »