Elämäni ja kotisivut

Jäätelö vihreästä teestä/Mango-jogurttijäätelö/Kookossorbetti/Raparperisorbetti

Lauantai 5.6.2021 klo 4.25


JÄÄTELÖ VIHREÄSTÄ TEESTÄ 

Japanilaisissa ravintoloissa saa usein vihreästä teestä valmistettu jäätelöä, ja tämä herkullisen omaleimainen jälkiruoka on yleistymässä muuallakin. Tässä reseptissä on macchaa, japanilaisissa teeseremonioissa käytettyjä, hienoksi jauhettuja teelehtiä, mutta voit tehdä oman, vaaleamman version vihreistä teelehdistä. Sellaisenaan tarjottuna tai suklaakastikkeella koristeltuna jäätelö on tyylikäs tapa päättää aterian.


MANGO-JOGURTTIJÄÄTELÖ 

Limetinkuorilla pilkutettu mango-jogurttijäätelö on pehmeä ja voimakkaan hedelmäinen jälkiruoka. Sen valmistaminen ei vie kovin kauan, ja lopputulos on ihanan virkistävä ja verrattomasti parempi kuin kaupasta ostettu vastaava. Tuoksuva, trooppinen hedelmä tekee tästä mainion jälkiruoan kaakkois-aasialaiselle, intialaiselle tai meksikolaiselle ruoalle tai mille tahansa aterialle, joka kaipaa viilentävän janon sammuttava päätöksen.


KOOKOSSORBETTI 

Tämä herkullisen kermainen sorbetti maistuu pikemminkin jäätelölle kuin sorbetille. Se on nopea ja yksinkertainen valmistaa ja näyttää hyvältä viipaloitujen trooppisten hedelmien kanssa tarjottuna.


RAPARPERISORBETTI 

Tämän sorbetin väri on hieno tummansävyinen vaaleanpunainen. Sen odottamattoman kermainen rakenne ja voimakas maku tekevät vaikutuksen ja käännyttävät sitkeimmätkin raparperia vieroksuvat – myös lapset!

Avainsanat: allergisen reseptit 1