Elämäni ja kotisivut

Toverina tumma lager

Torstai 12.3.2020 klo 7.52

Tarjoa aromikas tumma lagerolut porsaan- liharuokien kanssa tai hauduta possu mureaksi olutkylvyssä. Oluen voi yhdistää myös makeaan suklaaseen tai kermaiseen cheddarjuustoon.

Avainsanat: vinkit

Varhaisperunan kesäheilat

Torstai 12.3.2020 klo 6.41

Anna savun maustaa varhaisperunat syleilyllään. Tuttu tilli hurmaa potut yhä uudelleen ja tuhti tahini viettelee uusiin makuelämyksiin.

Avainsanat: vinkit

Parasta ruokaa aivoille

Tiistai 10.3.2020 klo 7.40

AIVOT RAKASTAVAT PEHMEÄÄ RASVAA

Aivot pitävät terveellisestä ruoasta. Ne rakastavat etenkin kalaa, koska siitä saa hermoston toiminnalle tarpeellisia omega-3-rasvahappoja. Myös pehmeät kasvirasvat, kuten rypsi-, rapsi ja oliiviöljy, ovat hyviä valintoja aivojen kannalta.

Paljon tyydyttynyttä eli kovaa rasvaa sisältävä ruokavalio on aivoille haitallinen. Se lisää esimerkiksi muistisairauksien riskiä.

Runsas kovan rasvan saanti vähentää tärkeiden välittäjäaineiden muodostumista aivoissa. Se kohottaa myös veren kolesterolitasoa, mikä voi johtaa aivojenverisuonten ahtautumiseen.

Pehmeiden rasvojen lisäksi aivoille terveelliseen ruokavalioon kuuluu monipuolisesti kasviksia, palkokasveja, hedelmiä ja marjoja sekä täysjyväviljaa, pähkinöitä ja hieman vaaleaa lihaa.

Avainsanat: vinkit

Aurinkoenergiaa

Tiistai 10.3.2020 klo 6.42

APPELSIINIPEITTO. Päällystä lohifilee appelsiini- tai veriappelsiiniviipaleille ennen paistoa. Appelsiini antaa tutulle uunilohelle hedelmäisen raikkaan maun ja näyttävän ulkonäön.

appelsiini.jpgveriappelsiini.jpg

Avainsanat: Valmiit jutut, vinkit

Juuresta naattiin

Maanantai 9.3.2020 klo 7.31

Katso tuttuja kasviksia uusin silmin ja saat lisää herkullista syötävää lautaselle.

Avainsanat: vinkit